
Rikosasiat
- uhrin eli asianomistajan avustaminen
- rikoksesta epäillyn tai syytetyn puolustaminen
- esitutkinnassa ja kuulusteluissa avustaminen
- vangitsemiskäsittelyt ja muut pakkokeinoasiat
- ennakkovastaukset ja -vaatimukset
- oikeudenkäynnit käräjäoikeudessa ja hovioikeudessa
- valituksen laatiminen
- rikokseen perustuvat vahingonkorvaukset ja niiden periminen
- edunvalvojana toimiminen rikosoikeudenkäynnissä ja esitutkinnassa
- lähestymiskielto ja muut turvaamistoimet
Lue lisää
Toimistomme on erikoistunut rikosoikeuteen. Avustamme sekä rikosten uhreja (asianomistajia) että rikoksesta epäiltyjä ja vastaajia kaikissa rikosprosessin vaiheissa, mukaan lukien esitutkinta, syyteharkinta ja oikeudenkäynti.
Suosittelemme ottamaan meihin yhteyttä jo siinä vaiheessa, kun sinua kuullaan esitutkinnassa. Sekä asianomistajalla että epäillyllä on oikeus käyttää avustajaa kuulusteluissa. Alaikäisellä on aina hyvä olla avustaja jo esitutkinnassa. Jos asianomistajana on alaikäinen lapsi, voimme tarvittaessa toimia edunvalvojan sijaisena.
Poliisin suorittaman esitutkinnan jälkeen asia siirtyy syyteharkintaan, jossa syyttäjä joko nostaa syytteen tai päättää olla nostamatta syytettä. Jos syyttäjä nostaa syytteen, asia etenee oikeudenkäyntiin käräjäoikeudessa. Viimeistään tässä vaiheessa kannattaa olla yhteydessä asianajajaan yksityisoikeudellisten korvausvaatimusten esittämiseksi tai vastauksen laatimiseksi.
Palveluihimme kuuluu myös avustaminen lähestymiskieltoasioissa sekä pakkokeinoihin, kuten vangitsemiseen, liittyvissä asioissa.
Oikeudenkäynnin jälkeen neuvomme vahingonkorvauksen hakemisessa ja huolehdimme korvaushakemusten laatimisesta Valtiokonttorille.

Perintöasiat
- perukirjan laadinta ja perunkirjoitukset
- perinnönjakoon liittyvät asiat
- asianosaisten avustaminen kuolinpesäasioissa
- käräjäoikeuden määräämänä pesänselvittäjänä- ja jakajana toimiminen
- testamentit
- lahjoitukset
Lue lisää
Perintökaaren mukaan perunkirjoitus on toimitettava kolmen kuukauden kuluessa kuolemantapauksesta, ja siihen tulee kutsua kaikki kuolinpesän osakkaat. Perunkirjoitustilaisuudessa laaditaan perukirja, jossa luetellaan muun muassa kuolinpesän osakkaat sekä vainajan ja lesken varat ja velat. Perukirja on toimitettava Verohallintoon yhden kuukauden kuluessa perunkirjoituksesta, ja perintövero määräytyy sen perusteella. Kuolinpesän osakkaana tai pesänilmoittajana voit ottaa yhteyttä toimistoomme perukirjan laatimisen ja perunkirjoituksen toimittamisen osalta.
Tarjoamme asiantuntevaa apua perunkirjoituksen ja perinnönjaon yhteydessä ilmenneisiin kysymyksiin, kuten perintöverotukseen, ennakkoperintöön tai lakiosaan liittyen. Voit myös kääntyä puoleemme testamentin tiedoksiantoon ja testamentin moittimiseen liittyvissä asioissa.
Perintöasioiden suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Autamme sinua esimerkiksi lahjakirjan tai testamentin laatimisessa. Perintökaari asettaa testamentille tarkat muotovaatimukset, ja on tärkeää varmistaa testamentin sanamuodon ja oikeusvaikutusten asianmukaisuus. Ota yhteyttä toimistoomme saadaksesi asiantuntevaa apua näissä asioissa.

Perheoikeus
- avioehtosopimukset
- ositus ja omaisuuden erottelu
- käräjäoikeuden määräämänä pesänjakajana toimiminen.
- lapsen huolto
- lapsen asuminen
- lapsen tapaamisoikeus
- lapsen elatus
- sovintoneuvottelut
- lapsiasioiden sovittelumenettely käräjäoikeudessa
- oikeudenkäynnit
- lähestymiskieltoasiat
Lue lisää
Asianajajamme tarjoavat asiantuntevaa palvelua kaikissa avioeroon liittyvissä kysymyksissä. Tämä kattaa muun muassa ositussopimukset, omaisuuden jakoon liittyvät riidat, lasten huoltajuuskiistat, elatusasiat sekä lähestymiskieltoasiat.
Palvelumme kattavat kaikki perheoikeuden lakiasiat, mukaan lukien avioliitto, avoliitto ja rekisteröity parisuhde. Autamme oikeudellisten haasteiden ja sovitteluneuvotteluiden parissa, sekä sopimusoikeudessa, oikeudenkäynneissä ja avioerosta mahdollisesti aiheutuvien veroseuraamusten käsittelyssä.
Kaksivaiheinen avioerohakemus
Avioeroa voi hakea myös yksin, mikä mahdollistaa avioeroprosessin etenemisen hankalissakin elämäntilanteissa yhden puolison aloitteesta. Avioero astuu yleensä voimaan kuuden kuukauden harkinta-ajan jälkeen, kun II-vaiheen hakemus on jätetty käräjäoikeuteen. Kuitenkin, jos puolisot ovat asuneet erillään vähintään kaksi vuotta keskeytyksettä, avioeron voi saada ilman harkinta-aikaa.
Ositus avioerossa
Puolisoiden yhteisen omaisuuden ositus voidaan aloittaa, kun avioerohakemus on jätetty käräjäoikeudelle.
Kaikki avioerot eivät pääty riitoihin ja erimielisyyksiin. Yhteisymmärryksessä tapahtuva avioero ja sovinnollinen ositus mahdollistavat sen, että osapuolet voivat vapaasti sopia ositussopimuksen sisällöstä. Tällaisessa tilanteessa asianajajamme voivat laatia sovinto-osituksen osituskirjan, joka varmistaa sopimuksen selkeyden ja oikeellisuuden.
Riitaisissa avioerotilanteissa ositus suoritetaan ns. toimitusosituksena. Tällöin asianajajamme avustaa omaisuuden jakoprosessissa ja hakee tarvittaessa käräjäoikeudelta pesänjakajan.
Lasten asema
Avioerojen yhteydessä ratkaistavaksi tulee usein myös lasten elatusapuun, huoltajuuteen, tapaamisoikeuteen ja asumiseen liittyvät kysymykset. Asiantunteva asianajajamme auttaa valmistelussa ja käsittelyssä kaikissa näihin asioihin ja perheoikeuden haasteisiin liittyvissä kysymyksissä.

Työoikeus
- työsopimukset
- työsuhteen ehtojen muuttaminen
- työehtosopimusten soveltamiseen liittyvät kysymykset
- varoitusten laatiminen
- työsopimuksen päättäminen irtisanomalla tai purkamalla
- työsuhteen päättäminen sopimalla
- sovintosopimukset
- työaikakirjanpito ja vuosilomakirjanpito
- yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmat
- työyhteisön kehittämissuunnitelmat
- sovittelut
- oikeudenkäynnit
Lue lisää
Työoikeudellinen neuvonta
Työoikeudellisten kysymysten hallinta vaatii erityisosaamista. Työsuhdejuridiikan kumppanina tavoitteemme on tuoda lisäarvoa asiakkaidemme liiketoimintaan ennaltaehkäisemällä työsuhteisiin liittyviä ongelmia.
Pidämme tärkeänä, että antamamme neuvot ovat selkeitä ja helposti käytäntöön sovellettavia. Meiltä et saa pelkkää juridista teoriaa, vaan käytännönläheisiä työkaluja, joita voit ottaa heti käyttöön. Asiakkaamme ovat antaneet erinomaista palautetta kyvystämme täyttää tämä lupaus.
Asiakirjat ja ohjeistukset
Työnantajan toimintaan liittyy monia erilaisia asiakirjoja ja suunnitelmia, joiden laatimisesta työnantaja on vastuussa. Laadimme työoikeuteen liittyviä ohjeistuksia, asiakirjoja ja suunnitelmia puolestanne.
Työsuhteen päättäminen
Avustamme asiakkaitamme tilanteissa, joissa työsuhteen jatkaminen ei ole enää mahdollista. Työnantajalle voi olla haastavaa arvioida työsuhteen päättämisen edellytyksiä, joten juridinen neuvonta on usein välttämätöntä. Tarjoamme työnantajille asiantuntemustamme auttaaksemme valitsemaan parhaan toimintatavan työsuhteen päättämistilanteessa.
Juridisen asiantuntemuksen käyttäminen auttaa myös minimoimaan kuluriskit. Perusteeton työsuhteen päättäminen voi aiheuttaa merkittäviä taloudellisia menetyksiä työnantajalle. Oikein hoidettu työsuhteen päättäminen vähentää myös riskiä työnantajan imagolle. Tarjoamme tukea ja käytännönläheistä neuvontaa varoitus- ja päättämisprosesseihin sekä päättämissopimusten neuvotteluihin.
Työturvallisuus
Työnantajan tulee omatoimisesti edistää työn turvallisuutta ja terveellisyyttä. Työnantaja kantaa vastuun koko työpaikan työsuojelusta. Autamme työnantajia, johtajia ja työturvallisuuspäälliköitä täyttämään nämä velvoitteet tehokkaasti.
Mikäli työturvallisuuslain mukaisia velvoitteita ei noudateta, seurauksena voi olla rikosoikeudellinen vastuu, yhteisösakko ja mahdollinen vahingonkorvausvelvollisuus. Avustamme asiakkaitamme valmistautumaan viranomaistarkastuksiin sekä tarvittaessa myös näihin tilanteisiin liittyvissä oikeudenkäynneissä.

Vahingonkorvaus- ja Riita-asiat
- vahingonkorvausvaatimuksen laatiminen
- haastehakemuksen laatiminen
- neuvottelut
- kanteeseen vastaaminen
- oikeudenkäynti riita-asiassa
- tuomioistuinsovittelu riita-asiassa
- sovintosopimuksen laadinta
- laskun riitauttaminen
- sopimusrikkomusasiat
Lue lisää
Tehokkaasti ja ammattitaitoisesti hoidetut riita-asiat säästävät aikaa ja kustannuksia.
Ennen oikeudenkäyntiä teemme perusteellisen riskianalyysin asian menestymismahdollisuuksista. Selvitämme aina mahdollisuudet asian sovinnolliseen ratkaisemiseen. Mikäli sovinnollisen ratkaisun tavoitteleminen ei ole asiakkaamme edun mukaista, hoidamme oikeudenkäynnit ammattitaidolla.
Vahingonkorvausasiat liittyvät usein rikosasioihin tai erilaisiin sopimussuhteisiin. Vahingonkorvauksen tavoitteena on palauttaa vahingonkärsijä siihen asemaan, jossa hän olisi ollut ilman vahinkoa.
Korvausvastuu voi perustua jopa vähäiseen tuottamukseen eli huolimattomuuteen, vaikka huolimattomuus ei aina olekaan korvausvastuun edellytys. Rikoksen uhreilla on vahingonkorvauslain mukaisesti oikeus saada korvausta esimerkiksi kivusta, särystä, tilapäisestä haitasta, ansionmenetyksestä ja tietyin edellytyksin myös kärsimyksestä. Jos vahinko on aiheutettu rikoksella ja vahingonaiheuttajalla ei ole varoja maksaa korvausta, tuomittuja korvauksia voidaan hakea valtion varoista.
Liikennevahingoissa syntyneet vahingot jäävät usein vakuutusyhtiön maksettaviksi, jos vahinko on aiheutunut enintään huolimattomuudesta.
Riita-asiassa kantajalla on aina velvollisuus osoittaa, että vahinko on aiheutettu tahallaan tai tuottamuksella ja näytettävä vahingon syntyminen toteen. Mikäli vahinko ei liity esimerkiksi rikokseen, asianajajamme selvittää tapauksesi korvausvastuun perusteet, vahinkojen määrät ja rajoitukset ottaen huomioon erityislainsäädännön. Esimerkiksi ankaran vastuun tilanteissa korvausvastuu ei edellytä edes huolimattomuutta. Myös laissa määritelty puhdas varallisuusvahinko voi tietyin edellytyksin olla korvattavaa vahinkoa.